Διασκέδαση - Ψυχαγωγία

      Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης υπάρχουν αρκετές επιλογές  ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

  • Στο δημοτικό θέατρο παρουσιάζονται παραστάσεις, συναυλίες, καθώς και άλλες εκδηλώσεις κατά τη χειμερινή περίοδο. Τους καλοκαιρινούς μήνες αντίστοιχες εκδηλώσεις οργανώνονται στο υπαίθριο αμφιθέατρο, στο πάρκο Εγνατία.  Στην πόλη δραστηριοποιούνται εξάλλου αρκετές θεατρικές ομάδες με ενδιαφέρουσες θεατρικές προτάσεις.

                                                      

  • Στην πόλη λειτουργεί χειμερινός κινηματογράφος. Επίσης η κινηματογραφική λέσχη δραστηριοποιείται με προβολές ταινιών, αφιερώματα, παρουσιάσεις δημιουργών, συνεργασίες με φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται στο δημοτικό θέατρο της πόλης. Κατά τη θερινή περίοδο οι προβολές γίνονται στο Φλοίσβο, το αγαπημένο θερινό σινεμά της πόλης δίπλα στη θάλασσα. 

                                                       d9222209ab1a9904.jpg

  • Στο φιλόξενο χώρο του εθνολογικού μουσείου οργανώνονται επίσης συχνά ενδιαφέρουσες δράσεις και εκδηλώσεις.

                                                     

  • Τους θερινούς μήνες ο παραλιακός δρόμος της πόλης πεζοδρομείται τις βραδυνές ώρες και γίνεται πόλος έλξης για τους κατοίκους της περιοχής, δημιουργώντας νοσταλγικές εικόνες μιας πιο ανθρώπινης πόλης. Το Λούνα παρκ στο λιμάνι και η πλατεία του φάρου είναι επίσης σημείο συνάντησης για μεγάλους και μικρούς.

                                                     

  • Κάθε Μάιο τα Ελευθέρια, σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης, περιλαμβάνουν πληθώρα εκδηλώσεων όπως  ομιλίες, παραστάσεις, εκθέσεις, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις. Κατά τη διάρκεια το καλοκαιριού οι εκδηλώσεις του Δήμου, γνωστές ως "Κύματα πολιτισμού", η έκθεση βιβλίου, η εμπορική έκθεση, καθώς και η γιορτή κρασιού συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. 

                                                     ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 

  • Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι έχει την τιμητική του με ελεύθερη είσοδο και συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας.

                                                     

  • Οι παραλίες ξεκινούν από το κέντρο της πόλης και εκτείνονται σε όλο το μήκος της ακτογραμμής ως τους οικισμούς της Μάκρης και των Δικέλλων. Άλλες οργανωμένες, με τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, παραλιακά μπαρ και γραφικά ταβερνάκια, και άλλες απομονωμένες και ήσυχες καλύπτουν κάθε προτίμηση και ηλικία. Στην περιοχή της Μάκρης λειτουργούν και παιδικές κατασκηνώσεις. Το δημοτικό κάμπιγκ στην είσοδο της πόλης δίνει επίσης τη δυνατότητα για οικονομική διαμονή μέσα στη φύση. 

                                                     

  • Αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία δραστηριοποιούνται αθλητικά στην πόλη με αρκετές διακρίσεις. Το υψηλό αθλητικό επίπεδο επιβεβαιώνουν αθλητές όπως η ολυμπιονίκης στο τρπλούν κ. Δεβετζή. Ο ναυτικός όμιλος, το στάδιο Φώτης Κοσμάς, το παλιό και το νέο κλειστό κολυμβήτηριο, το κλειστό γυμναστήριο, γήπεδα τέννις και μπιτς βόλλεϋ και άλλοι αθλητικοί χώροι της πόλης συγκεντρώνουν καθημερινά εκατοντάδες νέους αλλά και μεγαλύτερους που θέλουν να αθληθούν. Οι ποδηλατόδρομοι σε βασικούς οδικούς άξονες της Αλεξανδρούπολης έχουν βοηθήσει στη σημαντική αύξηση της ποδηλασίας τα τελευταία χρόνια. Τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής στο πάρκο Εγνατία βοηθούν επίσης πολλούς κατοίκους στην καθημερινή τους άθληση.